HANDLEIDING INFRACAD

Top-Down

 

Zoals de afbeelding al aangeeft is er sprake van een Top-Down structuur. Wanneer in een ‘Objectbibliotheek’ wordt gezocht naar een NLCS-object wordt eerst in de Gebruiker-bibliotheek gekeken. Is het NLCS-object hier aanwezig, dan wordt niet verder gezocht. De kracht van deze structuur wordt daarmee duidelijk: behalve dat u als gebruiker met behulp van InfraCAD eigen NLCS-objecten kan toevoegen aan de bibliotheek is het ook mogelijk de objecten van de andere bibliotheken te overstemmen, en deze naar eigen wens aan te passen. In dit document zal hiervoor steeds de term ‘overrulen’ worden gebruikt.

Unieke Ids

Elk NLCS-object, Lijntype, Arcering en Symbool heeft binnen de bibliotheken een uniek identificatienummer: afgekort “Id”. De Ids in de NLCS-bibliotheek zijn numeriek (bijvoorbeeld “656”). Wordt een NLCS-object of bijvoorbeeld een Symbool ‘overruled’, dan wordt in de Gebruiker-bibliotheek een kopie van het object geplaatst. De Id blijft daarbij onveranderd.

Wordt door de gebruiker een nieuw NLCS-object of bijvoorbeeld een Symbool aangemaakt, dan zal deze een nieuwe Id krijgen. Nieuwe ID’s in de Gebruiker-bibliotheek beginnen met een “g”. Eigen ID’s in een Project-bibliotheek beginnen met een “p”, die in een Extra-bibliotheek met een e”.

Tooltips

Om de bron van een NLCS-object, Lijntype, Arcering of Symbool vast te kunnen stellen is de informatie uit Tooltips onmisbaar. Deze Tooltips kunt u in alle zoekschermen en lijsten laten verschijnen, door de muisaanwijzer boven een object stil te houden. 

De gegevens van een NLCS-object met een ‘overruled’ symbool (met ID “656”) in beeld

 

 De gegevens van een NLCS-object met een nieuw symbool in de Extra-bibliotheek (met ID “e9”) in beeld

 

InfraCAD v8.2

Copyright © 2025 ARKANCE